Slovo šéfkuchaře

Vážení přátelé moderní gastronomie !

Vítám Vás na stránce věnované gastro technologickým novinkám, zajímavostem a novým moderním postupům úpravy pokrmů, včetně zajímavých inovativních typů využitelných v současném světě gastrotechnologie. Těším se, že Vám na tomto místě mohu pravidelně přinášet nové články a informace, které doufám přispějí k Vaší lepší informovanosti a inspiraci v této oblasti.

Jaromír Brdička
školící šéfkuchař, technolog, člen AKC ČR



01/14/17

Výroba zmrzliny a technologie s tím spojená - 1.část

Letošní léto je v plném proudu, proto mi připadá více než vhodné říci si něco o zmzlině. V několika částech zabrousíme do historie výroby zmrzliny, do technologického vybavení a prodejních argumentů zmrzliny.
11/25/16

ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ KONVEKTOMATU

Firma GAST-PRO s.r.o. Trutnov se profiluje jako „centrum konvektomatů“. Tomu odpovídá i široká škála značek, které má firma v sortimentu. Díky tomu budete mít pravidelnou možnost se na našich stránkách dozvědět o těchto strojích trochu víc !
11/23/16

Výhody použití šokového zchlazení - COOK&CHILL

Systém COOK & CHILL (z angl. uvař a zchlaď) a COOK & FREEZE(uvař a zmraz), který funguje ve světě již poměrně dlouho, si nesměle razí cestu i do českých stravovacích provozů.
11/13/16

Technologie pro dynamickou přípravu potravin

Představujeme Vám stroje a technologie, které se používají v gastronomii k dynamické přípravě potravin. Jedná se např. o škrabky zeleniny, kráječe a krouhače zeleniny, kutry, tyčové mixery, roboty atd. Nahlédněte s námi do tajů těchto strojů...
08/17/16

NOVINKY - Sous Vide Professional, Smoking gun, Mrazící deska The Anti-griddle

Přinášíme Vám následující noviky pro Vaši kreativní gastronomickou tvorbu - Sous Vide Professional, Smoking gun a Mrazící desku The Anti-griddle.
06/24/16

Steaky - Zásady správné přípravy

Zásady správného grilování, BBQ a smažení masa, aneb jak připravit dobrý steak snadno a perfektně !
05/30/16

Indukční ohřev - ohřevné médium budoucnosti

V dnešním článku Vám nabízím stručné seznámení s indukčními varnými zařízeními. Představím Vám základní principy funkce indukčního ohřevu, jeho výhody a nevýhody a vhodnost využití těchto zařízení v praxi. Více se dovíte zde...

01. 06. 2017

Zveme vás na prezentaci nového SpeeDelight grilu značky Electrolux.

15. 03. 2017

AKČNÍ NABÍDKA MYČEK NÁDOBÍ ZANUSSI PROFESSIONAL

31. 01. 2017

AKCE - KROUHAČ ZELENINY CL 50 E + SADA 6 DISKŮ + Micromix

12. 12. 2016

Dárkový poukaz na odběr zboží v naší prodejně

12. 12. 2016

Vánoční trhy Střední školy gastronomie a služeb - Nová Paka

24. 02. 2016

Školení pro kuchařky z trutnovských MŠ