Chuť tradiční Asie - s šéfkuchařem Ondřejem Hutníkem

Charakteristika kurzu:

Kurz vaření s šéfkuchařem Ondřejem Hutníkem. Pod vedením profesionála se zkušenostmi z michelinských restaurací připravíte čtyřchodové menu = čtyři zážitky ze čtyř asijských zemí. Typická jídla plná chutí, vůní, barev a inspirací.

Pro vaření vám poskytneme naši kuchyň, suroviny, nádobí, zástěru a vše potřebné. Na závěr obdržíte certifikát o absolvování kurzu.

Co se bude vařit:
  • Dim sum "Shao Mai" - Čína - tradiční čínské knedlíčky plněné vepřovým masem a krevetami se zázvorovo-sójovou omáčkou
  • Polévka Pho bo thai - Vietnam - silný hovězí vývar s masem, zázvor, badyán, skořice, kardamom, rýžové nudle, sójové klíčky a koriandr
  • Pad thai nudle s krevetami - Thajsko - thajské rýžové nudle s krevetami, tamarindová omáčka, arašídy a smažené tofu
  • Gulab Jamun - Indie - koblížky z mandlového těsta, sirup z černého kardamomu s kumquaty, mangový jogurt a pistáciové oříšky
O šéfkuchaři:

Ondřej Hutník

Ondřej Hutnik začal s vařením ve Skotsku, kde během dvou let působil v různých hotelech (Auchen castle, Isle of Barra, Duke of Gordon).

Po návratu jeho první kulinářské kroky v ČR vedly do restaurace Maze by Gordon Ramsay v hotelu Hilton old Town. Poté již zamířil v pozici sous chef do restaurace Phenix- café, která se v té době stala na dlouho jedničkou na žebříčku TripAdvisor. Další štací byla restaurace V Zátiší a následně restaurace Čestr z řetězce Ambiente.

Odtud přestoupil do hotelu Mandarin Oriental Prague,kde strávil 5 let a z toho poslední 2 roky na pozici zástupce šéfkuchaře. Pobýval na zahraniční stáži v dánské Kodani ve 3 michelinské restauraci Geranium.Další stáž byla v hotelu Mandarin Oriental v Šanghaji v restauraci Yong Yi Ting specializované na regionální šanghajskou kuchyni, která je oceňená 1 michelinskou hvězdou.

Poslední rok a čtvrt působil na pozici sous chef v 3 patrové asijské restauraci Sia v centru Prahy pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta.S ním pak absolvoval cestu po Hongkongu a Taipeji pro zbírání další asijské inspirace.V březnu tohoto roku dal restauraci Sia sbohem, aby se mohl věnovat nové výzvě v podobě pozice šéfkuchaře Foodway cateringu.

V součastnosti působí v restauraci Dvůr Perlová voda. Nádherný statek s nekonečnými možnostmi, kde se rozhodl udělát gastonomický ráj uprostřed středohoří.

 

Termíny

Datum
Čas
Kapacita
Cena
22. 2. 2022
15:30 - 18:30
9
2900 Kč
Datum:
Čas:
Kapacita:
Cena:
22. 2. 2022
15:30 - 18:30
9
2900 Kč

naši klienti

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace