Steak není pouze biftek

Charakteristika kurzu:


Co je vlastně steak? Jaké maso na něj použít, jak ho nakrájet, naložit a při jaké teplotě ho připravovat? 
Toto jsou nejčastější otázky, které Vám rádi zodpovíme a v tomto kurzu naučíme.


Během kurzu probereme základní rozdělení steakových mas, jako je svíčková, roštěná, ale hlavně dnešní široká škála trendových kusů, které se postupně naučíte zpracovávat. Jsou to flank steak, ball tip, eye round, apod.


Na rozdělení masa se podíváme i podle oblasti původu, druhu plemene (Wagiu, Šarolák, Angus)

Probereme i základní úpravy steaků – rare, medium, well done a jejich podskupiny. A s tím související teploty v jádře masa.


Ke steakům také patří samozřejmě i zelenina a omáčky. I na toto téma se můžete těšit!

O lektorech:

Jaromír Brdička – školící šéfkuchař a technolog společnosti Gast-Pro


Jarda již bez mála 15 let jako profesionál svého oboru vede školení personálu nových provozů, podílí se na technologickém vybavení a řeší dodávky provozního i stolního inventáře.
Je to zároveň kuchař s 25 letou praxí z hotelů a restaurací od Pece pod Sněžkou až po Harrachov. Jeho velkým koníčkem je každoroční řešení cateringu pro enduro team KBS Unhošť - pravidelným účastníkem Mezinárodní motocyklové soutěže Šestidenní a GP ENDURO.


Michal Taufman - školící šéfkuchař a technolog společnosti Gast-Pro


Michal má ve své pestré kariéře 14 letou praxi z restaurace Duran v Hradci Králové (z toho 6 let jako šéfkuchař). Dále působil 11 let jako šéfkuchař ve vyhlášené restauraci Tereziánský Dvůr, který je součástí sítě EA Hotels. Michal měl také tu čest vařit opakovaně pro prezidenty Václava Klause a Miloše Zemana. Mimo jiné zajišťoval i cattering pro Czech Tourism a úzce spolupracuje s Českým olympijským výborem, se kterým měl možnost vařit na XXIII. zimních olympijských hrách 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu. Jeho poslední zkušenost byla ze světových her neolympijských sportů, které se pořádali v americkém Birminghamu 2022.

--

* Fotky jídel v galerii jsou zatím pouze ilustrativní!

* Cena kurzu je včetně DPH

Termíny

Datum
Čas
Kapacita
Cena
3. 11. 2022
16:00 - 20:00
8
2900 Kč
Datum:
Čas:
Kapacita:
Cena:
3. 11. 2022
16:00 - 20:00
8
2900 Kč

naši klienti

Používáme soubory cookies

Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.

upravit předvolby