Balkánská kuchyně

Charakteristika kurzu:

Objevte pestrou a voňavou kuchyni, kde se střetávají středomořské chutě s orientálním kořením. Na našem kurzu proniknete do tajemství pravých balkánských specialit, které si zamilujete.

Čeká vás atmosféra plná pohody, skvělé jídlo a spousta inspirace, kterou si odnesete domů do své kuchyně.

Pod vedením Aidy Muhovič z Bosny se naučíte:

  • Šťavnatou pljeskavicu – symbol balkánské grilovačky.
  • Tradiční masovou polévku čorba z telecího masa.
  • Ten pravý, nadýchaný burek – se sýrem i s masem.
  • Sladkou baklavu s ořechy, ideální tečku za kulinářským zážitkem.

V ceně kurzu je zahrnuto:

  • individuální péče lektora a personálu - kurzy vaření jsou určeny pro max. 10 účastníků
  • vlastní místo a kuchařské vybavení pro každého účastníka
  • veškeré suroviny
  • pitný režim
  • zapůjčení kuchařské zástěry
  • certifikát o absolvování kurzu
  • sleva 10 % na nákup zboží v naší prodejně (nabídka platí v den konání kurzu, sleva se nevztahuje na na již zlevněné zboží)

O lektorech:

Aida Muhovič

Začalo to snem a láskou k jídlu, která mě nikdy neopustila. Narodila jsem se jako Jugoslávka, ale osud (a jedna nepěkná válka) mě zavál do Česka. V roce 2008 jsem otevřela obchod s potravinami. A taky s trochou sentimentu, protože vznikl díky daru po mém otci, který miloval jídlo a lidi kolem něj.
Začínala jsem s českými produkty, ale brzy mi došlo, že s Balkánem v srdci a českým rohlíkem v ruce to prostě nejde. Takže jsem začala dovážet dobroty z domova – od ajvaru po rakiji. Ale u prodeje jídla jsem nezůstala. Vaření je moje vášeň, a proto s radostí vedu balkánské kurzy , kde se můžete nechat inspirovat a zdokonalit své kuchařské umění. A když je k tomu i skvělá společnost o zážitek je postaráno.

Vlaďka Vítová 

Vaření a cestování je má vášeň posledních 14 let. Díky mému nadšení jsem si otevřela restauraci v Katalánsku, ve které jsem vařila pouze vegetariánská a veganská jídla, převážně bezlepková a pekla dorty na zakázku. Díky této zkušenosti jsem zjistila, jak je veganská strava chuťově pestrá a lahodná. Ráda experimentuji, jsem otevřená novým výzvám a to nejdůležitější... vařím s láskou. Bude mi potěšením podělit se o recepty, díky kterým se lidé opakovaně vraceli do mé restaurace.

--

* Obchodní podmínky naleznete ZDE.

* Cena kurzu je včetně DPH

Termíny

Datum
Čas
Volná místa
Cena
9. 4. 2026
16:00 - 20:00
10
3190 Kč
Datum:
Čas:
Volná místa:
Cena:
9. 4. 2026
16:00 - 20:00
10
3190 Kč

Používáme soubory cookies

Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.

upravit předvolby