VĚNUJTE GASTROTECHNOLOGIÍM PÉČI, VYPLATÍ SE VÁM TO!

Na co si dát pozor při opětovném spuštění zařízení? Naši technici Vám přináší několik doporučení, na co se při údržbě zaměřit.

Chystáte se znovu spustit delší dobu odstavená zařízení?

Naši technici doporučují:

  • Konvektomaty - komoru důkladně vymyjte pomocí mycího cyklu nebo ručně, zkontrolujte čistotu tukových filtrů. Doporučujeme odvápnění bojleru, případně vstřikovací trysky.
  • Myčky - propláchněte hadice od mycích a oplachových prostředků čistou vodou - POZOR CHEMIE zasychá, krystalizuje - riziko ucpání trysek a poruchy čerpadel.
  • Vodní filtry - u systému filtru s výměnnými patronami doporučujeme výměnu těchto patron -  je zde riziko kultivace bakterií a spor.
  • Výrobníky ledu, šokery, atd. (chladicí technologie) - omyjte vnitřní prostory a těsnění vhodným čisticím prostředkem, zkontrolujte stav těsnění, vyčistěte srážníky. Pokud se na výparníku tvoří námraza, je nutné přenastavení odtávacích časů a teplot. Při dlouhodobé odstávce hrozí riziko úniku chladiva
  • Plynové spotřebiče - vyčistěte trysky, zkontrolujte správnou funkci hoření i zapalování. Při dlouhodobé odstávce hrozí riziko zavzdušnění plynového spotřebiče.

Provedení funkční zkoušky – řešením zjištěných závad v dostatečném předstihu předejdete závažnějším poškození technologií!  

Na přiložených fotografiích můžete vidět, jak vypadá neudržované těsnění na chladicích zařízení a zanešený srážník.

naši klienti

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace