Jak se vaří v Esce

Charakteristika kurzu:

"Eska je restaurace s pekárnou, která spojuje staré a nové. Zdánlivě obyčejné suroviny proměňujeme k nepoznání. V moderní podobě přesunujeme na talíř to, co je běžně kolem nás – zeleninu od kořene až po listy, divoké bylinky i ohněm vypečený chleba. Děláme věci tak, jak se na venkově dělaly odjakživa. Znovuobjevujeme staré techniky – kvašení, sušení, topení dřevem a pečení na ohni."

Tentokrát si společně s šéfkuchařem Jaroslavem Kozdělkou vyzkoušíme, jak se vaří v karlínské restauraci Eska. Předvedeme vám, jak vypadá moderní přístup k vaření s respektem k lokálním surovinám a ekologii.

O lektorovi:

Jaroslav Kozdělka

Jarda strávil v hospodě dětství i pubertu, proto pro něj kuchařské řemeslo bylo jasnou volbou. Pracoval v luxusních pražských hotelech, kde si vyzkoušel servis během celého dne, ale i degustační večeře a velkolepé cateringy. Další zkušenosti získal i díky cestování a spoluprací se zahraničními kuchaři. Pak ale dostal šanci pomoct s otevřením Esky, kde se coby zástupce šéfkuchaře stal pravou rukou Martina Štangla. Později využil příležitosti stát se šéfpekařem v Esce a po šestnácti letech vyměnil kuchařský rondon za pekařskou zástěru.

Pracovní zkušenosti

09/2000 - 06/2003 Hotel InterContinental Praha – 3 roky odborná praxe
Holliday Inn– Odborná praxe v roce 2002 v období povodní
2006 Hotel InterContinental Berlín – odborná stáž
2009 Hotel InterContinental Bejrut Mzaar – odborná stáž
2010 Hotel InterContinental Bukurešť – odborná stáž
2011 Hotel InterContinental Bukurešť – odborná stáž
07/2003 – 12/2011 Hotel InterContinental Praha Hlavní kuchyně - snídaňová a banketová, 1,5 roku na Zlaté Praze od 1.8.2006 Chef de Partie
01/2012 – 08/2015 Hotel FourSeasons, Junior Sous Chef
09/2015 - stále ESKA restauce s pekárnou, zástupce šéfkuchaře, nyní Manažer Pekárny

Dosažená kuchařská ocenění

2003 3. místo v soutěži o Pohár starosty Prahy 10, Kategorie studený předkrm
2004 2. místo na Gastro Vavřinec v kategorii teplá kuchyně
2006 2. místo v otvírání ústřic na českém šampionátu
2007 1. místo v otvírání ústřic na českém šampionátu
Účast na mistrovství světa v otvírání ústřic celkové 12 místo
2008 Zlatá medaile 2. místo na Gastro Vavřinec v kategorii teplá kuchyně
2009 Zlatá medaile 1. místo na Gastro Vavřinec v kategorii teplá kuchyně
2010 2. místo na Gastro Vavřinec v kategorii teplá kuchyně
2. místo na Gurmet Team Challange
2011 Zlatá medaile 1. místo na Gastro Vavřinec v kategorii teplá kuchyně
2015 Bronzová medaile v Thai culinary cup

--

* Fotky jídel jsou zatím pouze ilustrativní!

* Cena kurzu je včetně DPH

Termíny

Datum
Čas
Volná místa
Cena
23. 3. 2023
16:00 - 20:00
10
2900 Kč
Datum:
Čas:
Kapacita:
Cena:
23. 3. 2023
16:00 - 20:00
10
2900 Kč

naši klienti

Používáme soubory cookies

Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.

upravit předvolby