Kuře na talíři

Charakteristika kurzu:

Víte, že jednotlivé části kuřete potřebují naprosto odlišný způsob zpracování? Zatímco prsa stejně jako steaky vyžadují krátkou úpravu na vyšší teplotu, stehnům pro šťavnatý výsledek prospěje naopak teplota nižší a pečení delší. Zbylý skelet pak je možné použít na silný kuřecí vývar. Kuře pečené vcelku může být s trochou péče samozřejmě také dobré, ale vždy bude tak trochu kompromisem mezi těmito požadavky.

Proč tedy kupovat celé kuře, a ne jen jeho části? Odpověď je velice pragmatická –⁠ cena. Jednotlivé kuřecí díly stojí v součtu víc než drůbež vcelku, a s ostrým nožem a trochou cviku vám rozbourání kuřete nezabere víc než 5 minut. Každé jeho části pak dopřejete právě takovou úpravu, jakou si zaslouží. A to že se tak vyhnete i plýtvání masem, protože takto zužitkujete naprosto všechno, už bude jen pomyslnou třešinkou na dortu.

Předvedeme vám:

  • jak správně rozdělit, vykostit a zpracovat celé kuře

Co budeme vařit:

  • Kuřecí vývar
  • Kuřecí paličky v chilli-medové omáčce, nivový dip, opečená bagetka s česnekem
  • Supreme s hořčičnou omáčkou, glazovaná dýně, opečená brambora s chorizem
  • Ballotines s pancettou – plněná kuřecí roláda pistáciemi a šalotkou, krémové rizoto
  • Švestkový crumble s vanilkovou omáčkou

O lektorech:

Jaromír Brdička – školicí šéfkuchař a technolog společnosti Gast-Pro

Jarda již bezmála 15 let jako profesionál svého oboru vede školení personálu nových provozů, podílí se na technologickém vybavení a řeší dodávky provozního i stolního inventáře.
Je to zároveň kuchař s 25letou praxí z hotelů a restaurací od Pece pod Sněžkou až po Harrachov. Jeho velkým koníčkem je každoroční řešení cateringu pro enduro team KBS Unhošť - pravidelným účastníkem Mezinárodní motocyklové soutěže Šestidenní a GP ENDURO.

Michal Taufman - školicí šéfkuchař a technolog společnosti Gast-Pro

Michal má ve své pestré kariéře 14letou praxi z restaurace Duran v Hradci Králové (z toho 6 let jako šéfkuchař). Dále působil 11 let jako šéfkuchař ve vyhlášené restauraci Tereziánský Dvůr, který je součástí sítě EA Hotels. Michal měl také tu čest vařit opakovaně pro prezidenty Václava Klause a Miloše Zemana. Mimo jiné zajišťoval i catering pro Czech Tourism a úzce spolupracuje s Českým olympijským výborem, se kterým měl možnost vařit na XXIII. zimních olympijských hrách 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu. Jeho poslední zkušenost byla ze světových her neolympijských sportů, které se konaly v americkém Birminghamu 2022.

--

* Obchodní podmínky naleznete ZDE.

* Cena kurzu je včetně DPH.

Termíny

Datum
Čas
Volná místa
Cena
14. 11. 2024
16:00 - 20:00
10
2900 Kč
Datum:
Čas:
Volná místa:
Cena:
14. 11. 2024
16:00 - 20:00
10
2900 Kč

naši klienti

Používáme soubory cookies

Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.

upravit předvolby