Tajemství pekařiny s Czech Chefs

Charakteristika kurzu:

"Mouka, cukr, sůl, mléko, tuk, žloutky a droždí. Tak jednoduchý je základ kynutého těsta a přesto se ho často bojíme. Že nám nevykyne. Že nám překyne. Že se srazí, spadne nám, nedopeče se, bude moc řídké, lepivé, bude se trhat, udělají se v něm bubliny, praskne při pečení a nebo v něm po rozkrojení najdeme brousek. Udělat dobré kynuté těsto je doslova alchymie." 

Také je pro vás kynuté těsto takový strašák, jak ho popisují na blogu FreshBites? Nezoufejte, Jaroslav Kozdělka z restaurace a pekárny Eska vám ukáže, jak čelit všem nástrahám, která vás při přípravě těchto těst čekají. 

Vyzkoušíme si:

  • Slané těsto - rohlíky, housky, preclíky, toustový chléb

    Ukázka těsta, praktická ukázka motání rohlíků a housek, louhované pečivo a příprava toustového chleba ve formě.

  • Sladké těsto - loupáky, brioška, tlačené koláče - ořechový, tvarohový, makový

    Příprava sladkého těsta a ukázka rozdílu mezi sladkým a slaným těstem, příprava loupáku, koláčů, briošky.

  • Focaccia - různé variance – s rozamarýnem, rajčaty a olivy, sendviče

    Ukázka těsta a jeho ztužování, příprava focacci a sendvičů.

O lektorech:

Jaroslav Kozdělka

Jarda strávil v hospodě dětství i pubertu, proto pro něj kuchařské řemeslo bylo jasnou volbou. Pracoval v luxusních pražských hotelech, kde si vyzkoušel servis během celého dne, ale i degustační večeře a velkolepé cateringy. Další zkušenosti získal i díky cestování a spoluprací se zahraničními kuchaři. Pak ale dostal šanci pomoct s otevřením Esky, kde se coby zástupce šéfkuchaře stal pravou rukou Martina Štangla. Později využil příležitosti stát se šéfpekařem v Esce a po šestnácti letech vyměnil kuchařský rondon za pekařskou zástěru.

Pracovní zkušenosti

09/2000 - 06/2003 Hotel InterContinental Praha – 3 roky odborná praxe
Holliday Inn– Odborná praxe v roce 2002 v období povodní
2006 Hotel InterContinental Berlín – odborná stáž
2009 Hotel InterContinental Bejrut Mzaar – odborná stáž
2010 Hotel InterContinental Bukurešť – odborná stáž
2011 Hotel InterContinental Bukurešť – odborná stáž
07/2003 – 12/2011 Hotel InterContinental Praha Hlavní kuchyně - snídaňová a banketová, 1,5 roku na Zlaté Praze od 1.8.2006 Chef de Partie
01/2012 – 08/2015 Hotel FourSeasons, Junior Sous Chef
09/2015 - stále ESKA restauce s pekárnou, zástupce šéfkuchaře, nyní Manažer Pekárny

Dosažená kuchařská ocenění

2003 3. místo v soutěži o Pohár starosty Prahy 10, Kategorie studený předkrm
2004 2. místo na Gastro Vavřinec v kategorii teplá kuchyně
2006 2. místo v otvírání ústřic na českém šampionátu
2007 1. místo v otvírání ústřic na českém šampionátu
Účast na mistrovství světa v otvírání ústřic celkové 12 místo
2008 Zlatá medaile 2. místo na Gastro Vavřinec v kategorii teplá kuchyně
2009 Zlatá medaile 1. místo na Gastro Vavřinec v kategorii teplá kuchyně
2010 2. místo na Gastro Vavřinec v kategorii teplá kuchyně
2. místo na Gurmet Team Challange
2011 Zlatá medaile 1. místo na Gastro Vavřinec v kategorii teplá kuchyně
2015 Bronzová medaile v Thai culinary cup

Antonín Bradáč

2013 -  Spoluzakladatel Czech Chefs
2007 – 2021 Executive Chef, Central - Eastern Europe, ELECTROLUX s.r.o., Division  Food Service Equipment (člen Electrolux Chef’s  Academy)
Certifikát thajské kuchyně (Thajsko, Four Seasons hotel – Chang Mai)

Od roku 2009 se zúčastňuje světových kuchařských soutěží, ze kterých si přivezl  několik  zajímavých ocenění, ale také mnoho zkušeností a nápadů, které může uplatnit jako lektor na seminářích CzechChefs. V roce 2013 se stává spoluzakladatelem Czech Chefs. K největším úspěchům patří prvenství na světové kuchařské soutěži Thailand Culinary World Challenge v thajském Bangkoku, kde společně s teamem CzechChefs získal zlatou medaili a ocenění pro absolutního vítěze soutěže a to v disciplíně "vaření thajské a národní kuchyně".

Dosažená kuchařská ocenění
2009  Asia´s 1st Culinary Cup Bangkok - bronzová medaile
2010  Gourmet Team Challenge -  zlatá medaile
2011  Pattaya City Culinary Cup - bronzová medaile
2012  Pattaya City Culinary Cup – zlatá medaile
2013  The 1st Thailand Culinary World Challenge – bronzová medaile
2014  Pattaya City Culinary Cup - stříbrná medaile
2014  The 2st Thailand Culinary World Challenge - zlatá medaile
2015  The 1st Angliss Culinary Chefs Challenge Singapore – bronzová medaile

--

* Obchodní podmínky naleznete ZDE.

* Cena kurzu je včetně DPH.

Termíny

Datum
Čas
Volná místa
Cena
19. 9. 2024
16:00 - 20:00
10
2900 Kč
Datum:
Čas:
Volná místa:
Cena:
19. 9. 2024
16:00 - 20:00
10
2900 Kč

Objednat termín



* povinné údaje

naši klienti

Používáme soubory cookies

Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.

upravit předvolby